Android, kendine has bir işletim sistemine sahiptir. Android işletim sisteminin sunduğu birçok özellik vardır. Sesli arama özelliği, uzaktan kapatma özelliği, karanlık temayı etkinleştirme özelliği, belgeleri tarama özelliği, sağlık takipçisi özelliği, ekran kaydı alma özelliği, akıllı kilit özelliği bunlardan birkaçıdır. Bu özelliklerinden dolayı Android işletim sistemi birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Android işletim sistemine sahip kullanıcılardan iseniz, e-posta kurulumunu kolayca yapabilirsiniz. Android cihazlarda birden fazla mail adresini de cihazınıza kurabilirsiniz. Android cihazlarda e-posta kurulumu nasıl oluyor, aşama aşama anlatalım.
Android Cihazlarda E-Posta Kurulumu Aşamaları:
Android cihazlarda e-posta kurulumunu sırasıyla anlatalım. İşte Android cihazlarda e-posta kurulumu aşamaları:
Önce hesabı kurabilmek için bir mail hesabı açın.
Ardından uygulamayı açın. E-posta kur sayfası karşınıza çıkacaktır. E-posta hesaplarınızı birkaç adımda yapılandırabilirsiniz, yazısı karşınıza çıkıyor.
Mail adresinizi yazın ve şifrenizi ekrana girin.
Manuel kurulum, ileri butonları ile karşılaşacaksınız. Manuel kurulum butonuna tıklayın.
E-posta hesabı ekle sayfası karşınıza çıkacak. Ne tür bir hesap? sorusu ile karşılaşıyorsunuz. Karşınıza çıkan seçenekler: POP3 hesabı, IMAP hesabı, Microsoft Exchange Active Sync. Ne tür bir hesap istiyorsunuz, ona göre seçeneklerden birini işaretlemeniz gerekiyor. Bu seçeneklerden POP3’ü seçmelisiniz.
Önerilen Yazı: En İyi Wifi Ayarı Nasıl Yapılır?
Ardından ‘’Gelen Sunucu Ayarları’’ sayfası karşımıza çıkıyor. E-posta adresi, kullanıcı adı ve şifrenizi ekrandaki boşluk bırakılan yerlere sırasıyla yazınız. POP3 sunucusu bölümüne kendi mail adresinizi (e-posta adresi) girin. Güvenlik tipi bölümüne ‘’Hiçbiri’’ seçeneğini giriniz. Bağlantı noktası bölümüne de ‘’110’’ seçeneğini giriniz. İleri butonuna basıp, ilerlemeye devam ediniz.
Giden E-Posta Sunucu Ayarları
Giden e-posta sunucusu ayarları, yazısı karşımıza çıkıyor. Karşımıza çıkan bu sayfada doldurmamız gereken 3 yer var. SMTP sunucusu (POP3 sunucusu bölümüne yazdığınızın aynısını yazıyorsunuz) bölümüne, mail adresinizi yazıyorsunuz. Güvenlik tipi bölümüne ‘’Hiçbiri’’ seçeneğini giriyorsunuz. Bağlantı noktası bölümüne de ‘’587’’ seçeneğini yazdıktan sonra ileri butonuna tıklıyorsunuz.
İleri butonuna tıkladık ve işlemimizi bitirdik.
Android cihazınızda e-posta kurulumunu yapmış olduk. Android cihazınızdan artık, size gelen e-postaları okuyabilir ve kontrol edebilirsiniz.
Kurulum Sonrası Alınacak Güvenlik Önlemleri
Android cihazımıza e-posta kurulumunu tamamladık. Peki bundan sonra ne yapmalıyız, cihazımızı korumak için hangi güvenlik önlemlerini almalıyız, şimdi de bunlara bakalım. Android cihazlarda e-posta kurulumu sonrası alınacak güvenlik önlemleri:
- Yalnızca, Google Play Store’den uygulama indirerek cihazınızı koruyabilirsiniz. Başka web sitelerinden uygulamalar indirmeyin. Bu sayede virüslerden korunabilir, hem cihazınızı koruyup hem de e-postanızı güvene almış olursunuz.
- ‘’Uygulamaları denetle’’ seçeneğini işaretleyin. Uygulamaları kurarken talep edilen hakları iyice okuyunuz. Uygulama haklarınızı dikkatli bir şekilde okursanız ilerde herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.
- E-posta şifresi ve diğer şifrelerinizi çok güçlü şifrelerden seçin. Pın kodu şifresi ve cihazınızda kullanacağınız tüm şifreleri iyi belirleyin. Böylece cihazınızı koruma altına alarak, virüs tehlikesinden korumuş olursunuz. Ayrıca bu sayede başkaları telefonunuza giriş yapamaz ve maillerinizi okuyamaz.
- Verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Böylece herhangi bir virüs girerse önemli yazı ya da belgelerinizi koruma altına almış olursunuz.
Wi-fi bağlantılarına çok dikkat edin. Bağlandığınız ağ, açık bir ağ ise bu durum tehlike arz eder. Bu ağ, siber suçlular tarafından oluşturulmuş bir ağ olabilir. Bu ağlara bağlanmayarak, hem cihazınızı hem de tüm maillerinizi siber suçlulardan koruyabilirsiniz.